Nu har vi bevisat oss igen med ytterligare en ISO-revision!

Nu har vi bevisat oss igen! Vi lever som vi lär ut.  För 5:e året i rad har vi klarat av de externa ISO-revisionerna av vår verksamhetsledning utan avvikelser. Vårt sätt att vara som bolag, våra värderingar, vår kultur och vår framgång kommer av ett ständigt agerande av oss. Vår metodik, struktur och processer hjälper oss att agera rätt. I vår kvalitetscertifiering för ISO 9001:2015 har vi skapat en metodik för att leverera rätt där kunder, kollegor och hela OMT är vinnare och mår bra. I verksamhetsmetodiken har vi inte bara byggt in att leverera rätt utan även hur vi för vår verksamhet har rätt arbetsmiljö och rätt miljöpåverkan på vår omvärld. Genom att vi ständigt arbetar med förbättringar så skapar vi en företagskultur som hela tiden utvecklar oss och vad vi levererar. Bara under året har vi arbetat med 80 förbättringsåtgärder varav 33 redan är implementerade. Vi själva har hittat 5 avvikelser som vi åtgärdat. Våra externa revisorer har inte kunnat ge oss någon extern avvikelse de senaste 5 åren.

OMT lever som vi lär, agerar istället för att bara prata, mår bra, har kul och erbjuder lösningar vi har engagemang för. Vi kan och vi kan hjälpa även er med att få rätt verksamhet, projektstyrning & projektering.

2020-11-26T15:49:17+01:0026 november, 2020|

Marit Fredriksen förstärker våra lösningar inom processindustrin!

Vi hälsar Marit Fredriksen välkommen till OMT!
Marit stärker oss inom vårt affärsområde Management Solutions. Hon är en erfaren ledare med bakgrund inom inköp och upphandling från bland annat process- och tillverkningsindustrin.

Från tidigare roller som tex projekt- och anbudschef är hon van att leda stora och komplexa upphandlingar inom både privat- och offentlig sektor på den nordiska marknaden.
Marit kommer att stärka upp vårt team på plats hos Lantmännen Oats i Kimstad som projektcontroller för utbyggnadsprojekt av fabriken där OMT även håller i projektledningen.

Med en härlig energi och glatt humör är hon ett mycket uppskattat tillskott till både projektgruppen och OMT.

2020-11-17T15:27:01+01:0017 november, 2020|

OMT hjälper igen till och stöttar med skyddsmaterial mot Covid-19

Vi hjälper till och stöttar med skyddsmaterial! Covid-19 pandemin eskalerar igen så vi behöver agera! Därför gjorde vi en extra insats där vi köpt in skyddsutrustning innan den eventuellt tar slut igen. Vi har satt ihop skyddspaket att dela ut till behövande verksamheter bestående av:
Handdesinfektionsmedel, ytdesinfektion, handskar och munskydd. Nu är de redo att förmedlas till förskolor, skolor, vårdhem, äldreboenden och andra samhällsviktiga verksamheter där det är brist på skyddsmaterial!
Vi gör det genom vårt eget OMTarity program. Vårt sätt att vara ”charitable” och arbeta med charity. Här ger vi plats för kollegor som personligen vill involvera sig i välgörenhet och stödinsatser för att skapa en bättre omvärld. Inkluderande – ansvarstagande – hjälpande

2020-11-17T15:14:35+01:0017 november, 2020|

OMT förstärker vår leverans inom el & automation!

Vi har nöjet att presentera ytterligare en kollega Magnus Nordlund välkommen!
Magnus förstärker oss inom Automation/Controlsystems lösningar mot industrin. Han kommer till OMT med erfarenheter från bland annat Holmen, Outokumpu, Sandvik, Husum, SSAB och Siemens. Som person har Magnus enkelt för att anpassa sig till nya omgivningar och utmaningar. Han har under sitt yrkesliv ofta bytt branscher där han applicerat sin kompetens. Med en inställning att det är viktigt att kliva utanför komfortzonen och att gilla utmaningen i att optimera kundens processer genom ett smart val av system och programmering vilket gör det bästa av det mesta.
Tillsammans skapar vi nu lösningar och effektivitet i tekniska verksamheter!

2020-11-03T11:24:48+01:003 november, 2020|

OMT OPEN 2020 – Årets golftävling avklarad.

Årets tävling genomfördes på Mauritzbergs golfbana utanför Norrköping. 20 tal representanter för våra kunder kämpade tillsammans med kollegor från OMT om att bli vinnare i kategorierna vinnare, längst drive samt närmst hål. En minst sagt spännande och rolig dag som bjöd på fint väder och många glada miner.
Årets vinnare togs hem av Joakim Segerberg. Längsta drive på hela 318 meter slogs av Sebastian Thyselius och närmst hål på ett slag kom Joachim Lundgren.
Den interna kampen mellan OMT kollegor vanns av en stolt Robert Kling denna gång.
Bucklan är under gravering och överlämnas strax till vinnaren!

2020-11-03T11:21:33+01:003 november, 2020|

Förstärkning inom Management – Martin Glimsand

Vi hälsar Martin Glimsand hjärtligt välkommen tillbaka till OMT!
Martin som tidigare varit beställare och kund samt kollega för ett par år sedan har nu vänt åter till oss.
Han stärker oss inom ledarskap, verksamhetsutveckling, produktions- och logistikutveckling samt projektledning.
Martin har en gedigen ledarerfarenhet ifrån strategisk utveckling inom tillverkningsindustrin, där han inom produktion och logistik arbetat med både projektledning, industrialisering av nya produkter och av implementering av nya industriella strukturer samt implementering av Lean.
Med sin långa erfarenhet av att leda verksamheter inom tillverkande industri bidrar Martin till att skapa lösningar och ge kvalificerat stöd till våra kunder.

2020-11-03T11:16:48+01:003 november, 2020|

Värdeskapande och kulturskapande pågår inom Organisation, Management och Teknik!

Nu är värdeplanerna för nästa år på gång. De flesta kallar det att affärsplanera men inom OMT handlar det om att skapa värden för kollegor och kunder så då får det heta att VÄRDEPLANERA. För hittar vi rätt sätt att skapa värden åt oss och vår omvärld så kommer resultatet bli affärer. Även sättet att värdeplanera är oerhört viktigt för vår verksamhet. ALLA är inkluderade, oavsett vilken roll man har, kompetens eller erfarenhet. Alla är med och på så sätt får vi en förankring hos alla som ger framgång för oss och våra kunder. Det är en del av vår företagskultur, en annan är att se till just kulturen bibehålls och utvecklas där nya som gamla kollegor inkluderas, relationer skapas, erfarenheter tas tillvara och sprids. Företagskultur händer ej av sig självt, det krävs en metodik även där.

När det är full leverans av kundlösningar så behöver man ha en process som arbetar med kulturen. För att få en stark gemenskap så måste vi se till att vi alla VILL och KÄNNER något för varandra och det vi ska åstadkomma. Det gör vi genom att skapa möjligheter till att upprätthålla våra relationer samt ge alla en möjlighet att uttrycka sig. Om vi känner något för varandra så kommer vi hjälpa varandra och göra det lilla extra.

Våra strategidagar där värdeplanerna slipades innehöll mycket bra dialog, nya lösningar, mycket känsla och mycket vilja. Mest av allt, vi hade fantastiskt roligt! The OMT Way!

Och självklart covid-19 säkrat där alla deltagare fick möjligheten att testa sig innan, alla var friska, vi var ute, arbetade i mindre grupper och vi hade personliga kitt med desinfektionsmedel med mera.

Vill du arbeta med vårt gäng eller vill som kund få del av vårt engagemang så slå oss en signal. Kontaktuppgifterna hittar du under kontakt!

2020-09-24T11:33:36+02:0024 september, 2020|

OMT förstärker inom Project Management samt Mechanical & Plant Lead Engineering!

Vi är stolta att hälsa Mia Bachtay och Daniel Zilén varmt välkomna till OMT!

Mia bidrar med sina kunskaper inom vårt affärsområde Management Solutions. Hon har flera års erfarenhet i olika chefsbefattningar i branscher som tillverkande industri och energi. Mia har arbetat i flera olika typer av projekt som projektledare samt har gedigna kunskaper inom teknik, logistik och verksamhetsutveckling. Hon besitter en stor vilja och driv att utveckla och nå resultat!

Daniel förstärker vårt Technical Solutions och bidrar med sin breda kunskap inom teknik, ekonomi, projektledning samt internationella affärer inom branscher som process, energi och tillverkande industri. Med hög teknisk förståelse och en stark förmåga att analysera situationen och ta in ny kunskap kan han snabbt sätta sig in i olika roller. Daniel är driven, analytisk och brinner för värdeskapande!

2020-08-18T16:16:55+02:0018 augusti, 2020|

Välkommen Pedro Rasmusson till OMT!

OMT förstärker våra lösningar inom Technical Production Operations med Pedro Rasmusson! Pedro bidrar med lång erfarenhet och hög kompetens inom produktion från olika typer av chefsbefattningar inom teknisk industri. Branscher Pedro verkat inom är tex energi, eldistribution och metallindustrin där han haft ledande befattningar på bolag som KL industri, Siemens, Sapa med flera.

Tillsammans skapar vi nu lösningar och effektivitet inom tekniska verksamheter. Läs mer om hur på Technical Production Operations

2020-06-09T12:36:23+02:009 juni, 2020|

OMT förstärker!

I en orolig tid passar vi ändå på att förstärka vår verksamhet inför framtiden. Vi välkomnar Elinore Torstensson som förstärker vårt ledningsstöd med sin kompetens och erfarenhet av ekonomi.

Inom Management Solutions förstärker Ahmed El Shobaki oss inom ledarskap, projektledning och mekanikutveckling. Ahmed kommer närmst från en tjänst som forsknings- och utvecklingschef på Handicare som utvecklar medicintekniska produkter.

Inom Technical Solutions kommer en återvändare till OMT, Paulo Coutinho förstärka oss inom el, automation och driftsättning. Paulo bidrar med kompetens av både ABB och Siemens kontrollsystem och elkraftssystem. Han bidrar även med erfarenhet av ång- och gasturbiner inom energianläggningar samt underhåll inom flygteknik.

Tillsammans kommer vi skapa ordning & reda, effektivare design och funktion.

Elinore Torstensson OMT

Ahmed El Shobaki OMT

Paulo Coutinho OMT

2020-04-02T14:14:42+02:002 april, 2020|