OMT välkomnar Emma Skevik!

Även under semestertider är det full fart hos oss på OMT. Vi har glädjen att välkomna Emma Skevik till vårt gäng i Stockholm!
Med dubbla examen inom industriell ekonomi samt data- och systemutveckling tar hon en given plats i vårt Business Engineering-team. Närmst kommer Emma från vår samarbetspartner Tacton Systems där hon arbetat som affärskonsult och modellerare. Vi har ett spännande samarbete med Tacton som fokuserar på sitt CPQ-system och OMT på tjänstelösningen där vi tillsammans hjälper våra kunder att bli snabbare i sitt offertarbete genom att bygga CPQ-modeller som ger snabba och välfungerande produktlösningar utifrån kundernas behov.

Med sin tekniska kompetens och stora engagemang blir det full fart för Emma redan under sommaren. Det är lite av hennes personlighet; att få jobbet gjort snabbt och rätt i stället för att skjuta upp det. Helt rätt inställning tycker vi!

2019-07-01T16:17:13+02:001 juli, 2019|

OMT Group AB medverkar som inspiratör i projekt Växtzon och Growth Circle!

Idag fick vår headcoach John Filipiak Wallderin medverka i panelen för Growth Circle där dagens ämne var företagskultur, förändringsledning och bygga hållbara team. Growth Circle är ett initiativ av Mjärdevi Science Park och Norrköping Science Park genom projektet Växtzon där man stödjer startup bolag och bolag i tillväxt. Just företagskultur, ledarskap och inkluderande team building brinner vi extra för då det är några av de viktigaste nycklarna till välmående företag.

Vi är tacksamma över att få förmedla vår resa, vad vi lärt oss på vägen och hur vi lyckats ta oss dit vi är. Genom att inspirera andra med vårt sätt att skapa bättre och bättre värden för våra kollegor och kunder hoppas vi hjälpa dessa nya entreprenörer på sin resa.

 

Tack Karin Brüning, Kristian Wirsén, Daniel Kullgard, Henning Lantz och Louise Fältskog samt alla deltagare för en givande dag!

 

OMT John Filipiak Growth Circle 2

OMT John Filipiak Wallderin Growth Circle

2019-06-05T15:53:26+02:005 juni, 2019|

Mechanical Engineering på OMT

Mechanical Engineering – Vårt sätt att erbjuda konstruktion, produktutveckling och produktoptimering.

Mekanisk systemkonstruktion  eller detaljkonstruktion där vi t.ex.  arbetar med produktens geometri utifrån dess funktion och lämnar förslag till Er som passar produkten utifrån olika tillverkningsmetoder, såsom gjutning, formpressning eller svetsning av ingående delar.

Vi gör det med rätt balans mellan innovation, teknik och konstruktion samt med god ekonomi ur tillverkningssynpunkt. Vi gör produkten enklare att tillverka, med reducerad totalvikt eller mer lönsam ur tillverkningssynpunkt.

Engagemang, hög kompetens och god erfarenhet samt fokus på fortbildning av oss, säkerställer att vi alltid levererar vad vi lovar!

Behöver ni som kund hjälp eller är du intresserad av att bli en del av vårt gäng? – Läs mer om oss här eller kontakta Andreas Stråth.

 

MechanicalEngineeringOMT

Mechanical Engineering at OMT

2019-05-24T11:03:15+02:0024 maj, 2019|

Ny kollega till huvudkontoret i Norrköping

Vi hälsar Anna Spångberg varmt välkommen till OMT GROUP AB och förstärker därmed vårt lednings- och verksamhetsstöd.

Anna bidrar med erfarenhet av ekonomi, administration och blir ytterligare en stark spelare i vårt team! Hon kommer närmast från en roll som redovisningskonsult där hon arbetat med ett flertal bolag i Norrköping.

Vårt lednings- och verksamhetsstöd är en viktigt del i vår process för att skapa kund- och medarbetarnytta som leder till Technical Business Excellence!

AnnaSpangbergOMT

Anna Spångberg OMT

2019-05-21T15:48:46+02:0021 maj, 2019|

OMT sponsrar anmälningar till stadslopp

Årets OMT Finspångs Stadslopp börjar närma sig och OMT GROUP AB är stolt titelsponsor i år igen.

Vi har varit verksamma i Finspångs näringsliv sedan 2007 och vill gärna ge tillbaka en möjlighet på samma sätt som Finspång tagit emot oss och gett oss möjligheter här! OMT passar på och bjuder alla våra kunder och deras personal på anmälningsavgiften! Har du inte anmält dig? Ingen fara – anmäl dig här: https://deltaga.nu/tavlingar/anmalan/151 samt ange vilket företag du tillhör. Under anmälan använder du rabattkoden OMT2019. Oavsett vilken betalningsmetod du väljer så blir din avgift 0kr.

Vi ses i spåret där vi tillsammans springer ett kul lopp som är hälsosamt för kropp och själ. Hållbarhet startar med dig själv!

Hälsningar Erik Hollertz , John Filipiak Wallderin, Nicklas Söderholm med kollegor.

 

OMT's ägare

2019-05-15T13:31:38+02:0015 maj, 2019|

Electrical Engineering – Vårt sätt att få funktion och driftsäkerhet i våra kunders verksamhet och anläggningar!

Genom vår erfarenhet av konstruktion inom el och automation ser vi till att rätt lösning projekteras och sedan driftsätts. Vi upprättar elscheman, instrumentlistor, komponentspecifikationer och projekterar bland annat apparatskåp och ställverk. Vi programmerar PLC-system, automation och överordnande processdatasystem för att få säkra, moderna kontrollsystem med inbyggd AI för optimala driftstyrningar. Vi håller er digitaliserade, felsöker vid behov och rättar till. Vi söker ständigt efter kollegor inom Electrical Engineering så är du intresserad av att arbeta i ett team med rätt inställning och med teknik inom el och automation, bli en av oss!

Läs mer om de lösningar vi erbjuder Här!

 

electrical engineering OMT

2019-05-13T15:58:56+02:0013 maj, 2019|

Utbildning inom affärsjuridik på OMT

För att leverera våra tjänstelösningar på rätt sätt utbildar vi alla våra kollegor i de spelregler, lagar, rättsprinciper och avtalsvillkor som gäller när olika slags avtal ingås. Kompetens inom avtalsrätt och köprätt ger säkerhet när affärer görs och de vanligaste fallgroparna kan undvikas.

I två dagar har dessa OMT:are utbildat sig ytterligare i affärsjuridikens värld på vårt huvudkontor i Norrköping. Vi gör det för att kunna erbjuda fortsatt effektivitet och lönsamhet i projekt men också – säkerhet i framtida affärer både för oss och våra kunder!

Tack till våra kollegor för en bra genomförd kurs!

Läs mer om hur vi kan skapa effektivitet och lönsamhet i era projekt här

 

affarsjuridik OMT

Affärsjuridik via OMT

2019-05-10T10:57:34+02:0010 maj, 2019|

Engineering-teamet växer i Stockholm!

Vi har äran att välkomna Ali Mohammed Ali till vårt Engineering-team i Stockholm!

Ali har med sig en stor kunskap om elkraftsteknik inom mellan- och högspänning, elkonstruktion och projektering. Den djupa tekniska kunskapen i kombination med goda ledaregenskaper och en naturlig förmåga till att handleda och koordinera kollegor gör honom till en nyckelspelare både inom OMT och hos våra kunder.

Det blev ingen mjukstart för Ali utan han tar sig genast an att hjälpa Stockholms invånare med att få el genom att leda elkraftsprojekt. Läs mer om våra lösningar inom Engineering Services Här

Lycka till med uppdraget Ali och varmt välkommen till oss!

Ali Mohammed Ali OMT AB Electrical Engineering

2019-04-30T11:21:02+02:0030 april, 2019|

Servicelösningar inom Life Science!

Service är för oss att skapa tillgänglighet och driftsäkerhet i er produktion!

När allt går som det ska så är ni är mest lönsamma. Inom exempelvis Life Science utför vårt serviceteam både akut och förebyggande underhåll på labb-, forsknings- och medicinteknisk utrustning så er Operation Uptime och Life Cycle Profit maximeras. Vi utför såväl tillståndskontroller som felsökning. Vi analyserar, avhjälper och presenterar lösningsförslag och förbättringar. Vi har en samlad mångårig erfarenhet av el, mek och automation inom service, installation och driftsättning samt stor vana av att jobba med högt ställda krav på spårbarhet och dokumentation. Vi är vana att agera tekniskt stöd vid exempelvis produktionsstopp, haverier, ombyggnationer och förbättringsprojekt.

Av oss handlar ni exempelvis följande tjänst:

Serviceingenjör – OMT´s serviceingenjörer Henrik Bursell med kollegor är uppdaterade gällande rådande föreskrifter och standarder. Vi arbetar med systematiskt underhåll, inom föreskrivna intervaller, gör det spårbart och dokumenterat. Ni erbjuds hjälp med att sätta upp rutiner och vi implementerar underhållssystem.

För visst vill ni ha maximerad vinst genom optimerat underhåll till lägsta pris?

Läs mer om hur på https://omtab.se/affarsomraden/engineering-services/service

2019-05-08T14:32:17+02:0025 april, 2019|

Management by OMT

Management är för oss ett sätt att leda, påverka, ge stöd och rekommendationer till våra kunder. Vi är vana vid att analysera information, marknadstrender och verksamheter. Vi vänder oss främst till teknisk industri där vi specialiserat oss och har vår erfarenhet. Utifrån våra analyser hjälper vi till med att affärsplanera, budgetera, skapa marknadsplaner och verksamhetsplaner.

Vi affärsutvecklar tjänster och produkter, ifrågasätter gamla och ineffektiva affärsprocesser. Vi ser till att ekonomi, inköp, avtal, försäljning och HR hänger ihop. Vi arbetar med värderingar, beteende och attityd för att skapa förändring. Att inspirera människor och få var och en att inse hur viktig sin roll är i det stora hela är avgörande för att skapa mervärde och sunda verksamheter.

Av oss handlar ni exempelvis följande tjänst:

Interimslösningar –Låt oss ta vid där ni snabbt behöver någon som driver verksamheten. När en ledare försvinner är det lätt att låta den bredvid även sköta dennes arbetsuppgifter. Har ni verkligen tid med allt när någon är borta? Vi täcker upp vid vakanser inom ledande positioner och nyckelroller. Vi hjälper er att tjäna pengar fort då vi stöttar och på ett positivt sätt utmanar personal och processer till att prestera mera!

Läs mer om våra lösningar här! 

 

Management OMT

Management OMT

2019-04-17T14:39:09+02:0017 april, 2019|