Välkommen Joel, vår senaste förstärkning inom Design Automation!

Vi är stolta och glada att kunna välkomna Joel Björn till vårt team inom Business Engineering! Med sin unika kombination av kunskaper inom mekanisk konstruktion och produktkonfiguration i CPQ system kommer Joel hjälpa våra kunder att bygga effektiva Design Automation-lösningar där man blixtsnabbt kan kundanpassa sin offert, produkt, få ut CAD-ritningar och dokumentation med endast några klick. Joel har en kandidatexamen inom Design and Product Realization och en magisterexamen inom Machine Design. Välkommen till gänget Joel!

Läs mer om hur vi kan skapa effektivare design på https://omtab.se/affarsomraden/managementsolutions/business-engineering/
Hör av er för mer information om vad vi kan hjälpa er med inom Design Automation eller för att få en demo!

Joel Björn Business Engineer OMT

Joel Björn Business Engineer OMT

2020-02-07T15:22:15+01:007 februari, 2020|

Vi söker en redovisningsekonom!

Det går bra för oss – Går det bra för dig? Kan det gå ännu bättre för oss tillsammans?

”Det som jag tycker är mest intressant med jobbet är bredden på uppgifterna och den varierande vardagen. Det är en koncern med allt som det innebär vilket ger en helhet inom ekonomi som jag verkligen uppskattar. Du får möjligheten till att knyta ihop allt, ha en inblick och samtidigt se hur det hela vävs samman då det är olika inriktningar på bolagen i koncernen. Det är något som verkligen motiverar mig!”

Det är hur en kollega idag väljer att beskriva sitt arbete och varför just hon trivs och rekommenderar OMT som arbetsgivare. Vill du bli hennes kollega så ansök till tjänsten som redovisningsekonom hos oss.

Om tjänsten
Arbetsmiljön är kreativ och stöttande där du uppmuntras till att utveckla såväl företaget som dig själv. Organisationen är i tillväxt och har kunder runtom i hela Sverige vilket ger dig som redovisningsekonom här en unik möjlighet till att få vara med på vår framgångsresa. I din roll som redovisningsekonom kommer du att arbeta tätt tillsammans med tre andra kollegor på OMTs ekonomiavdelning på huvudkontoret i Norrköping som är med från ax till limpa för samtliga bolag i koncernen.

Din arbetsdag kommer vara varierande där du kommer att ha fokus på bokföring, redovisning och lönehantering. Du kommer även att fungera som ledningsstöd.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:
– Löpande bokföring och redovisning.
– Månadsavstämningar.
– Moms- och deklarationshantering.
– Lönehantering
– Stödja ledningsgruppen med administrativa arbetsuppgifter.

Om dig
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller har erfarenhet, 2–3 år, som vi bedömer lämplig för tjänsten. Dina tidigare erfarenheter och utbildning ger dig en nödvändig insikt i det dagliga flödet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i affärssystemet Pyramid.

Det här är ett jobb för dig som trivs med en varierad arbetsdag som kommer ställa krav på din flexibilitet, där din förmåga att strukturera din arbetsdag är en nyckelegenskap för tjänsten. Vidare är du även prestigelös och gillar att ha många olika kontaktytor då det är mycket samarbete internt såsom externt.

Viktigt för tjänsten är:
– God förståelse för ekonomiska flöden.
– Tidigare erfarenhet av intern och extern redovisning, gärna erfarenhet av att arbetat inom koncern.
– Flytande svenska i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om OMT
OMT är verksamma inom teknik, projektledning och konsulttjänster där våra kunder är mestadels inom industrin. Vårt framgångskoncept är att skapa effektivitet i tekniska projekt och verksamheter för att öka deras funktion och tillgänglighet. Detta skapar vi inom OMT genom att arbeta med ledarskap, projektledning, konsulttjänster och teknikprodukter där tyngdpunkten ligger inom bra lösningar och kvalitet. Vi arbetar med filosofin att alla parter i en affär ska vara vinnare vilket visas genom vår kund- och medarbetarnöjdhet.

Översänd din ansökan till career@omtab.se. Till din ansökan ber vi dig bifoga ditt CV, ett personligt brev som beskriver dig, dina förväntningar och mål med ditt yrkesliv. Vi ser gärna att du styrker dina erfarenheter, kompetens och personlighet med referenser. Vi kommer tillämpa ett löpande urval i processen.

2020-02-04T16:07:55+01:004 februari, 2020|

Då var det dags att lämna över nästa stafettpinne inom OMT!

Denna gång gör vi en intern rekrytering till VD-rollen för OMT Management AB.
VD-rollen är definierad med ett starkt affärsfokus i vår nya lösningsorienterade organisation så det är med varm hand vi överlåter rollen till den som mest av alla har brunnit för affärsdrivet inom OMT. Från och med nu lyfter vi fram
Andreas Eriksson som VD för OMT Management AB!

Andreas kan vår verksamhet och har redan en relation med de flesta av våra kunder inom Management så vi är övertygade om att det blir en bra lösning för våra kollegor och kunder. Andreas lämnar en tjänst som försäljningschef inom OMT och har även innehavt en tidigare roll som VD för vårt gamla OMT Service för ett par år sedan. Tillsammans skapar vi nu lösningar för verksamhets- och affärsförbättring inom tekniska verksamheter, för oss och våra kunder!

Läs mer om hur på https://omtab.se/affarsomraden/managementsolutions/

Andreas Eriksson VD OMT Management AB

Andreas Eriksson VD OMT Management AB

Andreas Eriksson VD OMT Management AB

2020-01-31T13:32:24+01:0031 januari, 2020|

Vi välkomnar Pekka Puska till OMT och vårt team inom Project Management!

Pekka kommer närmast från Nordkalk där han ansvarade för alla investeringsprojekt inom Köpingenheten. Han är en mycket erfaren projektledare och förstår komplexiteten i stora anläggningsprojekt. Pekka hanterar skickligt projektledningsfrågor, personal och arbetsmiljö, entreprenörer och olika typer av tekniska utmaningar. Då han har en bakgrund inom el- och automation drar han sig inte för att gräva ner sig i tekniken när det behövs. Att Pekka är en tidigare kund till oss vittnar om den goda relationen vi eftersträvar att uppnå i alla våra samarbeten. När det var dags för Pekka att se sig om efter nya utmaningar var OMT bara ett samtal bort.

 

Tillsammans ser vi till att projektmål nås under strukturerade former på rätt sätt. Läs mer om hur på https://omtab.se/affarsomraden/managementsolutions/projectmanagement/

Pekka Puska, Projektledare - OMT

Pekka Puska, Projektledare – OMT

 

2020-01-23T14:44:54+01:0023 januari, 2020|

Bertil Saegebrecht, välkommen tillbaka till OMT!

Vi hälsar Bertil Saegebrecht hjärtligt välkommen tillbaka till OMT. Bertil som tidigare varit kollega på OMT återvänder nu efter en period på Saab Kockums där han arbetat som underhållsprojektledare. Med Bertil förstärker vi vårt Project Management inom energi- och processindustrin. Bertil har tidigare bland annat varit underhållschef inom Södra Wood och har en flerårig erfarenhet av projekt- och montageledning inom industrin.
Nu åtar vi oss att leda revisionssamordningen för norra Stockholms kraftvärmeanläggningar.

Tillsammans skapar vi nu lösningar och effektivitet inom tekniska verksamheter. Läs mer om hur på https://omtab.se/affarsomraden/managementsolutions/

 

Bertil Saegebrecht OMT projektledare

Bertil Saegebrecht OMT projektledare

2020-01-17T15:33:09+01:0017 januari, 2020|

OMT välkomnar Johan Fält som ny VD för OMT Tech AB!

Vi hälsar Johan Fält varmt välkommen till OMT!

I den nya lösningsfokuserade organisation inom OMT lämnar vi med varm hand nu över den operativa VD-rollen för OMT Tech AB ( Tidigare OMT Service AB). Johan bidrar med sin långa erfarenhet av försäljning, affärsutveckling, ledarskap och teknik.

Närmast kommer Johan från roller som försäljningschef och affärsutveckling Norden inom Siemens industrirelaterade verksamhet som levererar automations- och drivteknikslösningar till svensk industri med moderniseringsprojekt, underhåll, akutservice och inte minst digitala tjänster.

Johan har även en tidigare bakgrund från Exova Metech AB där han även där ansvarade för affärsutveckling och hade en försäljningschefsroll med ansvar för mättekniska lösningar inom svensk industri företrädesvis mot branscherna fordon, försvar, telekom, läkemedel och industriteknik.

Tillsammans skapar vi nu lösningar inom tekniska verksamheter, för oss och våra kunder!

Läs mer om hur på https://omtab.se/affarsomraden/technical-solutions/

Johan Fält ny VD OMT Tech AB

Johan Fält ny VD OMT Tech AB

 

 

2020-01-07T14:48:13+01:007 januari, 2020|

OMT Improvement 20.20

OMT Group AB träder in i en ny organisationsstruktur 2020 för att möta våra bestämda långsiktiga mål.

Organisationen går från en geografisk regionstruktur som sedan 2010 tagit oss dit vi är idag. Ett decennium senare är det dags att skapa förbättrade förutsättningar för att möta den framtid vi vill skapa. Vi fortsätter vår resa som en seriös, uthållig och tillräckligt stor aktör på marknaden för att vinna ytterligare förtroende hos kunder och nya kollegor. Ökad volym ger utvecklingsmöjligheter för alla kollegor och möjlighet till ännu bättre kundlösningar. Ett OMT som möjliggör bättre affärer, bättre möjligheter för kollegor, bättre känsla för varumärket och bättre lösningar.

Genom en tydligare juridisk bolagsstruktur och organisation utvecklar vi ett sätt att fortsätta leverera våra lösningar med kvalitet i en tydligare paketering av oss. Vi lägger mer fokus på lösningar vi levererar till de branscher vi är verksamma i och för att få en tydlighet internt som externt om vad vi kan kompetensmässigt samt vad vi erbjuder.

OMT som blivit en förkortning av Organisation, Management och Teknik kommer från 2020 bestå av koncernmodern OMT Group AB där vi tillhandahåller stödfunktioner till våra verksamheter som HR, kvalitetsstyrning, försäljning, marknadsföring samt lednings- och verksamhetsstöd.

Dotterbolaget OMT Management AB fokuserar på managementlösningar genom tjänsteområdena Management, Business Engineering och Project Management.

Dotterbolaget OMT Tech AB, tidigare OMT Service AB  fokuserar på tekniklösningar genom tjänsteområdena Technical Production Operations, Mechanical & Plant Lead Engineering samt Electrical & Control Lead Engineering.

I koncernen finns även OMT BuildTech AB för framtida paketering av fastighetslösningar.

OMT Group AB ägs av Holdingbolaget OMT AB som är privatägt med ett långsiktigt ägardirektiv för att skapa hållbara verksamheter.

Genom ständig förbättring internt och externt skapar vi vinnare!

2020-01-02T14:09:20+01:002 januari, 2020|

God Jul & Gott Nytt År!

I år väljer vi inom OMT att ta vårt sociala ansvarstagande och hållbarhetsarbete ett steg ytterligare än tidigare. Vi har sedvanligt investerat pengar i välgörenhetsorganisationer under årets gång och som alla tidigare år.
Nu väljer vi tillsammans med våra kollegor att starta igång vårt eget OMT:arity. Vårt sätt att vara ”charitable” och arbeta med charity.
Här ger vi plats för kollegor som personligen vill involvera sig i välgörenhet och stödinsatser för att skapa en bättre omvärld.
Tillsammans med finansiella medel, vår kompetens och engagemang skapar vi på så vis bättre förutsättningar för de som behöver.

Inkluderande – Ansvarstagande – Hjälpande

2020-01-02T10:50:54+01:002 januari, 2020|

Vi hälsar Oliver Dover välkommen till OMT!

Vi välkomnar Oliver Dover till OMT och vårt Business Engineering!

Oliver har med sig unik kunskap om produktkonfiguration och modellering. Han har specialistkunskap inom design automation och vet hur man bygger en produktmodell så man kan gå från offert till färdig CAD-konstruktion genom några knapptryckningar. Han har en kandidatexamen inom Design and Product Realization och en magisterexamen inom Industrial Management. Oliver kommer närmast från Syncron där han implementerade strategiska prissättningsmodeller för ökad lönsamhet. Nu är han redo att öka lönsamheten för OMTs kunder genom att skapa effektivare säljprocesser!

 

Tillsammans skapar vi nu lösningar och effektivitet i tekniska verksamheter, för oss och våra kunder! Läs mer om hur på Business Engineering

 

Oliver Dover OMT Business Engineering

Oliver Dover OMT Business Engineering

2019-12-11T09:04:30+01:0011 december, 2019|

Jim Sandbacka – Ny projektledare till OMT!

Vi har nöjet att presentera Jim Sandbacka som ny kollega på OMT GROUP AB!

Jim förstärker oss inom projektledning och elkonstruktion/elkraft. Han är en erfaren elkraftskonstruktör med erfarenheter från bland annat ABB och Wärtsilä. Som person har Jim enkelt för att anpassa sig till nya omgivningar och utmaningar. Han tycker att det är viktigt att kliva utanför komfortzonen för att kunna fortsätta utvecklas och betonar vikten av att lära från sina misstag. Tillsammans skapar vi nu lösningar och effektivitet i tekniska verksamheter! Vill du veta mer om hur, besök oss på: https://lnkd.in/gcpES7v

 

Jim Sandbacka Projektledare OMT

Jim Sandbacka Projektledare OMT

 

 

 

 

2019-11-11T16:03:47+01:0011 november, 2019|