OMT, nu ännu bättre tillsammans med Johnny Gillner inom projekt & process!

Vi välkomnar Johnny Gillner till OMT och vårt vassa team inom Project Management. Johnny har en omfattande erfarenhetsbank inom ledarskap och projektledning och är orädd att ta sig an utmanande projekt. Hos BillerudKorsnäs Skärblacka har han tidigare utvecklat verksamheten till det bättre i både chefsroller och som projektledare inom multidisciplinära projekt innehållande el-, automation-, mek- och byggprojektering. Med en talang för att bygga effektiva team som når resultat med positiv energi och en bred teknisk kunskap inom processindustrin var det en självklarhet att kasta sig in i ett antal tuffa investeringsprojekt hos en av OMTs kunder inom processindustrin redan från start hos OMT. Läs mer om var vi tillsammans verkar och hur på Energi- & processindustri och Effektiv och resultatorienterad projektledning

Varmt välkommen till OMT Johnny!
projektledning i processindustri
2021-02-22T11:28:24+01:0022 februari, 2021|

OMT stärker Electrical & Control Lead Engineering-teamet ytterligare!

OMT fortsätter att förstärka vår kompetens och leverans av lösningar genom att välkomna Martin Oja!

Martin är en Elektronikingenjör med tidigare erfarenhet från försvarsindustrin i Linköping. Där har Martin i sitt uppdrag uppdaterat och utvecklat testutrustning i ett mindre team med arbetsuppgifter som bestått av både programmering och konstruktion. Uppdraget krävde ett gediget planeringsarbete, samarbete med systemutvecklare, mekaniker samt mjukvaruutvecklare för att leverera ett färdigt system i tid. Det är där Martin trivs bäst, involverad i allt med en bra helhetsbild. Martin är van att arbeta med människor och kommer snabbt in i nya grupper och gemenskaper. Han har ett driv och vilja att konstant utvecklas.

Martin rivstartar första uppdraget med fokus på att bygga säkra nätverk till en av våra kunders produkter inom energibranschen. Välkommen till OMT Martin!

2021-02-09T14:06:46+01:009 februari, 2021|

Vi söker en ny ledare och VD till OMT Tech AB!

Det går riktigt bra för oss – Går det lika bra för dig? Kan det gå ännu bättre för oss tillsammans? Har du en bra story och personlighet som gör att människor har lätt att följa dig? Vi söker en ledare tillika VD för vårt dotterbolag OMT Tech AB och affärsområdet Technical Solutions inom OMT koncernen. Vår befintliga VD ska gå vidare till andra arbetsuppgifter och därmed finns nu chansen att få kliva in i en spännande roll i en verksamhet som genomsyras av ärlighet, engagemang och kamratskap.

Du ska vara affärsdriven, gilla att skapa nya kundkontakter och ta väl hand om befintliga. Du ska ha empati och omtanke för oss kollegor. Som VD ska du kunna vara strategisk men förstår att framgång utgörs av 10% strategi och 90% operativa aktiviteter. Inget händer av sig självt utan allt måste göras. Du vet att du själv behöver agera för att andra ska göra likadant. Rollen som VD är av yttersta vikt för verksamheten där krav på tillgänglighet, engagemang och förtroende är avgörande. En VD ska vara en förgrundsfigur när det gäller moral, etik, verksamhetens värderingar och ska visa hur andra i verksamheten förväntas uppträda.

Primär uppgift för VD är att affärsmässigt leda verksamheten i OMT Tech AB och att uppnå de fastställda mål som ställs enligt styrelsedirektiv och beslut från strategimöten. Kollegornas behov av trygghet i att vara OMTare ska tillgodoses och att kollegorna ges möjligheter till personlig utveckling. Till det ansvarar VD för att aktieägarnas investering förvaltas och ger avkastning för framtida investeringar.

Vår verksamhet inom affärsområdet Technical Solutions bedrivs inom 3 tjänsteområden Technical Production Operations, Mechanical & Plant Lead Engineering, Electrical & Control Lead Engineering  där vi samlat de kompetenser och 40 talet kollegor som bäst skapar lösningar för våra kunder inom respektive område. Våra kunder är främst andra bolag inom teknisk industri, du hittar inom vilka branscher beskrivet under Branschlösningar.

Vi har lyckats göra rätt för oss, kollegor och kunder som aktiebolag sedan 2007 och haft tillväxt med positivt resultat alla år så grunderna, kulturen, strukturen och vi andra finns på plats för att hjälpa till. Vi har med andra ord gått med positivt resultat, varit lönsamma och haft en tillväxt alla år vi varit verksamma! En konsekvens av att vi arbetar tillsammans, har roligt, har en metodik som hjälper oss och får oss att bry oss om varandra och våra kunder. Vi tycker om att hjälpa våra kunder till framgång och firar gärna vår egen.

Vi  verkar från kontoren i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Västerås, Köping, Falun, Uppsala, Linköping och Kalmar. Vi tror att det är en fördel att ha nära till andra av oss inom OMT för att bedriva ditt ledarskap och för att komma med i kamratskapet så du får gärna bo i närheten av oss. Även om mycket sker digitalt idag så behöver du ha möjlighet att träffa alla imorgon.

Du måste inte varit VD tidigare men erfarenhet att leda människor inom teknik är ett krav. Du bör brinna för försäljning och själv bidra med kundbearbetningen utöver att leda oss andra i kundbearbetning och verksamhetsledning. Gå igenom vår hemsida och sociala medier LinkedIn, Facebook, Instagram för att bilda dig en egen uppfattning om oss.

Låter det intressant, kontakta vår styrelseordförande John Filipiak Wallderin så förklarar vi rekryteringsprocessen och hur vi kan gå tillväga! Ni hittar Johns kontaktuppgifter under kontakt.

2021-02-07T20:57:56+01:007 februari, 2021|

Ärlighet, engagemang, kamratskap!

Det är våra värderingar. Just det här med värderingar är något som är väldigt intressant, nästan alla företag idag har värderingar nedskrivna, men hur många ärar sina värderingar? Jag har varit på OMT i 6 mån nu och kan med stolthet säga att på OMT så ärar vi inte bara våra värderingar, hela verksamheten genomsyras av dem.

Min resa med OMT började redan innan jag klev in på kontoret, så när jag väl var på plats var allt ordnat, dator, telefon, välkomnande etc. Från start upplevde jag andan som finns inom OMT, transparensen, kamratskapet och engagemanget bland kollegor, chefer samt ägare. Första veckan följde en grundlig introduktion som alla som börjar på OMT går igenom. Där kartlade vi tillsammans mina kompetenser, gick igenom OMT och vår metodik. Redan andra veckan kom jag in på ett uppdrag som passade min kompetens och mig som person tack vare engagerade chefer och inte minst kollegor. Att hitta rätt person till rätt plats, det är det jag upplever är så bra med OMT, matcha lösning, kund och konsult för att ge det där lilla extra.

Mitt uppdrag då, vad gör jag på OMT?

Jag är på ett företag inom processindustrin där jag jobbar med dels projektledning av ett projekt kopplat till arbetsmiljölagstiftning, men också med företagets ständiga förbättringar. Det kan röra sig om allt ifrån enklare installationer till analys av delar av processen eller arbeten för att öka säkerheten. Ingen dag är den andra lik och det omväxlande arbetet passar mig väldigt bra. Jag utvecklas som person, får ökad kunskap hela tiden, och lär mig något nytt varje dag, något som är väldigt viktigt för mig likväl som för OMT. Genom att ha en metodik för uppföljning och coachning säkerställer vi att både kund och konsult är nöjda och att det är värdeskapande ur alla perspektiv.

Efter 6 mån kan jag varmt rekommendera OMT och kallar mig med stolthet OMT:are.

Daniel Zilén, Projektledare/projektingenjör

Stolt kollega

2021-02-04T17:11:20+01:004 februari, 2021|

OMT förstärker vår leverans inom mek & maskinkonstruktion!

Vi hälsar Hazhar Kafashi varmt välkommen till OMT!

Hazhar är en mekanikkonstruktör med erfarenhet av konstruktion och teamledarskap inom industrin från företag som tex Toyota Material Handling, CybAreo och TitanX. Där innefattas bland annat konstruktion av plattvärmeväxlare, lagertruckar och flygande farkoster som helikoptrar. Arbetet med plattvärmeväxlare innebar konstruktion av formpressad tunnplåt, stansade och skärbearbetade detaljer medan lagertruckskonstruktion gav erfarenhet inom tjockare plåt, rörlig mekanik och fästförband osv. Konstruktion av flygande farkost innebar arbete med drivlinor, lättviktskonstruktioner och annat material än stål.

Hazhar är van att arbeta i projektgrupper, men arbetar även bra självständigt. Genom sitt engagemang får Hazhar ofta en informell ledande roll i en grupp och driver på teamarbetet. Tillsammans skapar vi nu lösningar inom konstruktion och produktion för våra kunder.

Hazhar Kafashi OMT

2021-01-12T15:01:34+01:0012 januari, 2021|

God Jul & Gott Nytt År från OMT genom en kollegas tankar

Vi tackar för 2020 som varit ett annorlunda år men som för OMT ändå inneburit att det återigen gått lite bättre än året innan! Vi önskar er en God Jul & Gott Nytt År genom att skicka med vår kollega Elinores tankar om att vara på OMT och vad det är som gör att vi gör rätt saker för att få en bra kultur och får en tillväxt med positivt resultat som konsekvens.

1 april 2020 gjorde jag min första arbetsdag på OMT. En bra magkänsla och ett sug efter nya utmaningar ledde till att jag mitt under en rådande global pandemi valde att släppa taget om min dåvarande arbetsplats för att bli en del av OMT. Ett steg jag idag är otroligt glad för att jag vågade ta.

Nu börjar 2020 gå mot sitt slut och jag är enormt tacksam över att jag varje dag får gå till en arbetsplats där ärlighet, engagemang & kamratskap ligger till grund för företagets kultur, och där en positiv energi alltid vilar i luften. Att få gå till en arbetsplats där kollegor, chefer och ägare alltid uppmärksammar och uppmuntrar alla medarbetares bidrag till företagets framgång, och där man hjälps åt och delar med sig av sin kunskap för att bredda kompetensutvecklingen och på så sätt tillsammans nå gemensamma mål.

Det som är mest intressant för mig i min roll som ekonom på OMT är att jag får jobba i en kreativ miljö och med en bred variation på dagliga arbetsuppgifter. Att få jobba med flera bolag med olika inriktning inom samma koncern skapar en helhetsbild och ger mig som ekonom möjligheten att följa den ekonomiska processen från början till slut.

OMT präglas av en stark gemenskap och en företagskultur som sticker ut ur mängden. Som anställd kollega blir man ofta påmind om hur viktigt det är att ha roligt på vägen för att kunna uppnå ett bra resultat. Genom att hela tiden jobba på att behålla OMT-känslan och den starka gemenskapen kan vi på så sätt bygga värdefulla relationer, ta tillvara på och sprida varandras erfarenheter, som i sin tur bidrar till viktiga affärer och ett starkt resultat.

För att behålla vår unika OMT-anda står virtuella och fysiska möten samt tillfällen att umgås högt upp på prioriteringslistan. Allt från gemensamma kontorsmöten till stora företagsevent ger alla kollegor en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa ännu bättre förutsättningar för ett gott samarbete. Här bli alla lika mycket inkluderade, oavsett vilken roll man har – The OMT Way!

God Jul & Gott Nytt År önskar jag er alla!

Elinore Torstensson, 2020-12-29

Är du på rätt ställe i yrkeslivet? Om inte, fundera på att göra 2021 till något bättre tillsammans med oss på OMT!

2020-12-29T13:41:01+01:0029 december, 2020|

Nominera en hjälte inom sjukvården som arbetar med Covid-19!

Känner du någon du skulle kalla hjälte i kampen mot Covid-19? Någon som arbetar inom sjukvården som ställt upp extra, visat omtanke och behandlat sina patienter med medmänsklighet? Nominera då hen till vårt OMTarity program för en bättre omvärld. Inför julen har vi valt att lägga en av våra satsningar på 10 välgörenhetspaket värda upp till 2000kr st. Vi röstar fram hjältar efter era nomineringar som får stöd i form av återhämtning på spa och hotell vid lämpligt tillfälle eller restaurang med avhämtning som alternativ. På så sätt kan vi ge en hjälte något extra samtidigt som vi stöttar branscher som påverkats. Nominera genom att maila in till omtarity@omtab.se senast den 24 december.

2020-12-16T16:36:10+01:0016 december, 2020|

OMT projekt-, montage- & driftsättningsleder ny produktionslina hos Cytiva!

OMT fick möjlighet att axla rollen som delprojektledare för el & instrumentering samt montagesupport på plats hos Cytiva i Uppsala i januari 2020. Projekt syftar till en ökad kapacitet genom en ny produktionslina som är en del av sephadex tillverkningen på Cytiva i Uppsala.

Det behövdes även en person på plats under uppstart och Signal Loop Test av fabriken. Den perfekta lösningen fick bli en elprojektledare från OMT, Johan Ahlqvist som har en gedigen elkonstruktionsbakgrund. Johan genomförde initialt delprojektledningen men under projektet ändrades rollen till en mer ”hands on” roll där Johan med närhet till anläggningen fanns på plats för att lösa allt från installation till driftsättningtekniskt orienterade problem.

Projekteringen har gjorts i 3D-miljö parallellt med elkonstruktion. En av de största utmaningarna har varit att hålla sig till den 3D-miljö som byggts upp för att få kabelstegar, rör mm på rätt plats och inom rätt utrymme vid fabriksuppbyggnaden.

3D-miljön har också varit en räddare i Pandemitider då många möten för att lösa installationen skett via dator. På grund av rådande Covid-19 läge har inte utländska leverantörer kunnat komma till site som planerat. Men även det har kreativitet och moderna hjälpmedel fått lösa, till och med slutbesiktning av installation har skett via videolänk.

Uppdraget har inneburit många leverantörs leveranser där utsatta tider varit kritiska för installation. Att följa upp och säkerställa dessa har under Corona varit svårt men om möjligt viktigare än normalt då man vill minimera personal som måste vara samtidigt på plats.
De sista delarna av driftsättningen pågår precis just nu i projektet hos Cytiva. Behöver ni i er verksamhet en liknande projektlösning så kan OMT och Johan Ahlqvist hjälpa till från början av 2021. Vi tillsammans har kunskap, metodik, verktyg och engagemang för att utgöra ett starkt tillskott i ert projekt.

2020-12-07T11:26:06+01:007 december, 2020|

Nu har vi bevisat oss igen med ytterligare en ISO-revision!

Nu har vi bevisat oss igen! Vi lever som vi lär ut.  För 5:e året i rad har vi klarat av de externa ISO-revisionerna av vår verksamhetsledning utan avvikelser. Vårt sätt att vara som bolag, våra värderingar, vår kultur och vår framgång kommer av ett ständigt agerande av oss. Vår metodik, struktur och processer hjälper oss att agera rätt. I vår kvalitetscertifiering för ISO 9001:2015 har vi skapat en metodik för att leverera rätt där kunder, kollegor och hela OMT är vinnare och mår bra. I verksamhetsmetodiken har vi inte bara byggt in att leverera rätt utan även hur vi för vår verksamhet har rätt arbetsmiljö och rätt miljöpåverkan på vår omvärld. Genom att vi ständigt arbetar med förbättringar så skapar vi en företagskultur som hela tiden utvecklar oss och vad vi levererar. Bara under året har vi arbetat med 80 förbättringsåtgärder varav 33 redan är implementerade. Vi själva har hittat 5 avvikelser som vi åtgärdat. Våra externa revisorer har inte kunnat ge oss någon extern avvikelse de senaste 5 åren.

OMT lever som vi lär, agerar istället för att bara prata, mår bra, har kul och erbjuder lösningar vi har engagemang för. Vi kan och vi kan hjälpa även er med att få rätt verksamhet, projektstyrning & projektering.

2020-11-26T15:49:17+01:0026 november, 2020|

Marit Fredriksen förstärker våra lösningar inom processindustrin!

Vi hälsar Marit Fredriksen välkommen till OMT!
Marit stärker oss inom vårt affärsområde Management Solutions. Hon är en erfaren ledare med bakgrund inom inköp och upphandling från bland annat process- och tillverkningsindustrin.

Från tidigare roller som tex projekt- och anbudschef är hon van att leda stora och komplexa upphandlingar inom både privat- och offentlig sektor på den nordiska marknaden.
Marit kommer att stärka upp vårt team på plats hos Lantmännen Oats i Kimstad som projektcontroller för utbyggnadsprojekt av fabriken där OMT även håller i projektledningen.

Med en härlig energi och glatt humör är hon ett mycket uppskattat tillskott till både projektgruppen och OMT.

2020-11-17T15:27:01+01:0017 november, 2020|