OMT AB
Byt språk:
 • English
 • OMT projekt-, montage- & driftsättningsleder ny produktionslina hos Cytiva!

  OMT fick möjlighet att axla rollen som delprojektledare för el & instrumentering samt montagesupport på plats hos Cytiva i Uppsala i januari 2020. Projekt syftar till en ökad kapacitet genom en ny produktionslina som är en del av sephadex tillverkningen på Cytiva i Uppsala.

  Det behövdes även en person på plats under uppstart och Signal Loop Test av fabriken. Den perfekta lösningen fick bli en elprojektledare från OMT, Johan Ahlqvist som har en gedigen elkonstruktionsbakgrund. Johan genomförde initialt delprojektledningen men under projektet ändrades rollen till en mer ”hands on” roll där Johan med närhet till anläggningen fanns på plats för att lösa allt från installation till driftsättningtekniskt orienterade problem.

  Projekteringen har gjorts i 3D-miljö parallellt med elkonstruktion. En av de största utmaningarna har varit att hålla sig till den 3D-miljö som byggts upp för att få kabelstegar, rör mm på rätt plats och inom rätt utrymme vid fabriksuppbyggnaden.

  3D-miljön har också varit en räddare i Pandemitider då många möten för att lösa installationen skett via dator. På grund av rådande Covid-19 läge har inte utländska leverantörer kunnat komma till site som planerat. Men även det har kreativitet och moderna hjälpmedel fått lösa, till och med slutbesiktning av installation har skett via videolänk.

  Uppdraget har inneburit många leverantörs leveranser där utsatta tider varit kritiska för installation. Att följa upp och säkerställa dessa har under Corona varit svårt men om möjligt viktigare än normalt då man vill minimera personal som måste vara samtidigt på plats.
  De sista delarna av driftsättningen pågår precis just nu i projektet hos Cytiva. Behöver ni i er verksamhet en liknande projektlösning så kan OMT och Johan Ahlqvist hjälpa till från början av 2021. Vi tillsammans har kunskap, metodik, verktyg och engagemang för att utgöra ett starkt tillskott i ert projekt.

  Dela
  Dela