OMT AB
Byt språk:
 • English
 • OMT BuildTech utökar med Carl Kardell!

  Carl Kardell OMT

  Vi välkomnar Carl Kardell till OMT!

  Carl är uppväxt i Mjölby med en stark kärlek till hockeyn där han också inledde sin karriär. Hans resa mot byggbranschen började redan på gymnasiet där han studerade teknik och arbetade extra som projektör hos en lokal arkitekt. Studierna fortsatte vid Lunds Universitets på Campus Helsingborg där Carl numera är bosatt sedan 2014. 

  Med snart 8 års erfarenhet av projektering av byggnader för bostad och industri blir han ett starkt tillskott för OMT BuildTech och utvidgar gruppens kompetens inom modelleringsverktyg såsom Revit, CAD och BIM. Hans passion är att utveckla framtidens BIM- och AR-lösningar i både projekteringsfasen och för eftermarknaden. Ett exempel på detta kan vara att i 3D-modellen importera eller exportera objektvärden till/från verkliga produkter och anpassa projekteringsmodellen till beställarens fastighetssystem. Ett annat exempel kan vara att ge entreprenören verktyg att på plats – ute på site – kunna se bl.a. fundamentens placeringar, armeringsbockningar och andra objekt med hjälp av modellens koordinatsystem genom att bara hålla upp sin mobiltelefonen och få en gemensam bild av modell och verklighet.

  Carls stora fritidsintresse är mat och att umgås med vänner, han ser fram emot höstens grytor och det är även stor sannolikhet att ni hittar honom på Mollberg’s i Helsingborg när det vankas musikquiz . Ett annat stort intresse är familjens gård i Östergötland som numera används som semesterstuga och huserar många renoveringsprojekt. Skridskorna ligger numera på hyllan men kommer fram om sjön fryser på, tills dess snickrar han på både hus och 3D-modeller. 

  Kontakta Carl i frågor som rör allt från effektivisering och optimering till kravställning. Han kan ge råd kring vilka modelleringskrav ni ska ställa för en effektiv projektering och entreprenad med god samordning till förtydligande av 3D-detaljer i komplicerade anslutningar/knutpunkter. Önskar ni hitta tidsbesparande projekteringslösningar som t.ex. automatiserad utsättning av infästningar längs en bergtunnel kan Carl även hjälpa er med detta! 

  Läs mer om hur och var vi tillsammans kan bidra i era projekt på https://omtab.se/branschlosningar/bygg-anlaggning/

  Dela
  Dela