OMT AB
Byt språk:
 • English
 • Välkommen Örjan Friberg!

  OMT Örjan Friberg

  Vi är glada att kunna hälsa nästa seniora förstärkning inom projektledning, Örjan Friberg, som startade första juni välkommen till OMT!

  Örjan har lång erfarenhet inom projektledning och andra ledande roller där han har haft möjligheten att jobba inom olika områden inom många kulturer.

  Örjan har under de senaste åren varit konsult inom projektledning på Swisslog där han drivit flera olika internationella projekt med stort fokus på produkter och processer. Han har haft ett helhetsansvar mot kunderna under hela leveransprocessen, från design och inköp till produktionsstart. Han har parallellt med det även varit delaktig i att bygga upp ett projektkontor.

  Tidigare har Örjan lång bakgrund på EWAB Engineering där han genom åren haft ett flertal roller, allt från montering, montageledning och produktutveckling till konstruktionschef, inköpschef och ledningsgruppsarbete. Många av projekten har varit knutna mot fordonsindustrin. Där har de stora kraven på kvalitetssäkring och genomförandekontroll präglat sättet att arbeta med projekt.

  Tack vare sin långa erfarenhet från en bred palett av projekt, är han van att arbeta i komplicerade projekt med många intressenter från olika kulturer och trivs med att ställas inför nya utmaningar. Örjan är en skicklig kommunikatör som gillar att kommunicera effektivt i stora team.

  Örjan har förutom sin gedigna erfarenhet inom projektledning även ett flertal certifieringar, bland annat PMP, IPMA B och inom agila metoder.

  Han är bosatt i Vadstena, där han tidigare har varit engagerad som ungdomsledare inom ishockey, numera sysslar med radiosegling. Han jobbar även som förbundssekreterare i DF-Sailing.  På lediga stunder gillar han att fixa på hus och hålla ordning på sina prylar. Örjan är bra på att hitta  nya Hobbies och är bra på att anskaffa alla prylar som finns kopplade därtill. ”Det är bättre att ha något man inte behöver i stället för tvärtom.”  🙂

   

  Dela
  Dela