OMT AB
Byt språk:
 • English
 • OMT medverkar i internationellt energiprojekt!

  Das Island är ett projekt där vi på OMT arbetar med att leverera tre gasturbiner som ska driva gaskompressorer som transporterar gas från en liten ö (ca 1×3 km) som ligger utanför Abu-Dhabi till fastlandet där slutkunden finns. Att få fossil energi mer effektiv med ny teknik är en del av OMT´s miljötänk.

  Vi på OMT har lång och djup erfarenhet av att arbeta med den här typen av leveranser, men i det här fallet är det extra utmanande med parter involverade från flera delar av världen. Mellan slutkunden och gasturbinleverantören finns i det här fallet ett spanskt företag. Själva turbinen byggs i Sverige, montaget görs i Holland men det är också leverantörer med från Frankrike, Italien och Indien.

  Från OMT’ är Omar Alsarraf med i en roll som teknisk projektledare. Nedan kan ni läsa Omars ord från detta spännande projekt:

  Utmaningarna är förstås många i ett sådant här projekt med parter involverade från flera olika delar av världen och en viktig aspekt är att förstå kulturen bakom varje land och företag. Det krävs erfarenhet för att kunna hantera varje team på ett speciellt sätt och att kunna anpassa sig efter detta är en styrka för att vinna förtroende och få ut max av kommunikationen. Till detta kan förstås också tidsskillnader läggas.

  Från OMT’s sida är vi ett par tekniska projektledare med fokus på att driva projektet tillsammans med våra kollegor hos kund. Det är utmanande att hantera många ärenden samtidigt men det dedikerade teamet från både kunden och oss på OMT är erfarna och med djup teknisk kompetens. Något som både är en spännande utmaning och ett väldigt lärorikt moment.

  Att förstå språk och kultur är oerhört viktigt, därtill även förstå produkterna och på det sättet hitta rätt teknisk lösning. Dessutom besitter vi gedigen kompetens och erfarenhet när det gäller gasturbiner säger Omar Alsaraf.

  Vi har lyckats att leverera viktiga faser i projektet trots en besvärlig tid med Covid-19 härjande. Alla möten sker digitalt, men ändå känns det som jag är nära projektmedlemmarna i alla olika länder och vi ser fram emot att träffa personerna på riktigt som vi dagligen pratar med via datorn och telefon.

  Det här projekt är något jag kommer att ha med mig som merit till framtiden. Som en konsult från OMT är jag stolt över det vi levererar tillsammans med alla inblandade parter, som ett och samma team.

  Dela
  Dela