OMT AB
Byt språk:
 • English
 • Magnus Olström på plats hos ABB

  Porträttbild Magnus Olström från OMT hos kunden ABB

  Inom Project Management åtar vi oss att leda och samordna projekt inom teknisk industri.
  En av våra projektledare, Magnus Olström leder leveransprojekt av synkrona elmotorer och generatorer i storleksordningen 20–50 MW. Motorerna ska levereras från ABB’s fabrik i Västerås ut till hela världen och väger uppåt 70 ton!

  Elmotorerna används i industriella applikationer med höga krav på tillgänglighet och drifttid. Några exempel på applikationer är drift av kompressorer eller pumpar för olja/gas eller luftkomprimering.
  Ett exempel på projekt är ett stort leveransprojekt inom kraftnät där synkronkompensatorer med svänghjul ska levereras för att stabilisera kraftnätet när förnybar energi ersätter stora fossilbaserade kraftverk.

  Vind- och solkraftkällor använder transformationsteknik som inte ger den tröghet som behövs för att hålla elnätet stabilt. Synkronkompensator ger stöd åt kraftnätet genom att bidra med rotationsenergi, reaktiv kraftkompensation och kortslutningskapacitet vilket gör att fler förnybara energikällor kan anslutas till nätet.

  Med en projektbudget på 100-tals miljoner, komplexa avtal, skräddarsydda lösningar och specifikationer, utländska kunder samt avancerad teknik ställer uppdraget särskilda krav på Magnus. Här får Magnus utnyttja sin förmåga att leda sin projektgrupp, hantera många intressenter och driva arbetet med att säkra kvalitet, tidplan och kostnad i de olika leveranserna.

  Läs mer om hur vi kan skapa projektlösningar hos er och hur vår metodik på OMT stöder våra projektledare på: https://omtab.se/…/management…/project-management/

  Dela
  Dela