OMT AB
Byt språk:
 • English
 • Hur genomför man ett event i nuläget och håller verksamheten igång?

  Att arbeta med verksamhetsstyrning och företagskultur är bland de viktigaste uppgifterna en organisation har. Inom OMT arbetar vi ständigt med delaktighet i vår planering för vår och våra kunders framgång. För att få en stark gemenskap så måste vi se till att vi alla VILL och KÄNNER något för varandra och det vi ska åstadkomma. Det gör vi genom att skapa möjligheter till att upprätthålla våra relationer samt ge alla en möjlighet att uttrycka sig. Om vi känner något för varandra så kommer vi hjälpa varandra och göra det lilla extra. The OMT Way! Så hur genomför man ett event för detta i nuläget?

  Föregående vecka genomförde vi en övning inom OMT för att fundera på och planera aktiviteter för vår närmsta framtid. Hur kan vi hjälpas åt för att fortsatt skapa värden och bättre möjligheter för vår omvärld, våra kunder och oss i en tid som beskrivs som den värsta krisen på åratal.

  Vi började med att upprätta tydliga instruktioner om hur vi ska agera när vi träffas. Hur vi ska se till vi är rena, desinfekterade och i möjligaste mån skyddade. Vi delade myndigheters rekommendationer och aktuell information om viruset. Tänk på att rekommendationer eller myndighetsbeslut kan tillkomma eller ändras.

  Först och främst. Är man sjuk så stannar man hemma oavsett av vad, har man någon smittad i familjen så stannar man hemma, är man i en riskgrupp så stannar man hemma. Det gäller oberoende var man är eller verkar. Har man rest eller befunnit sig i en drabbad region eller befunnit sig på en flygplats där människor kan ha mellanlandat från en drabbad region de närmaste 14 dagarna så ber vi er stanna hemma. Ta en dialog med er närmsta coach i alla lägen.

  Då viruset smittar både vid beröring och via luft så hanterar vi alla dagar, även innan eventet med förstånd och aktsamhet. Undvik stora folksamlingar, håll avstånd till andra om möjligt, tänk på vad ni tar i och var noga med hygien. Tvätta händer ordentligt med tvål och handsprit med jämna mellanrum. Torka av din arbetsplats, dator, mobil och tillbehör med rengöringsmedel. Speciellt om du delar din arbetsplats med andra. Undvik att hälsa med handtag eller kram, tyvärr så får vi låta bli att ta på varandra eller andra även om det är trevligt och i normala fall hövligt. Nu i rådande situation är det hövligt att låta bli. Förslagsvis så kör vi Corona hälsningen med fötterna enligt  https://www.youtube.com/watch?v=jeQXeRO6rJc Då kommer vi få några roliga skratt iaf. Alternativt så blir det armbågshälsning. Alltså inte i sidan på varandra utan armbåge mot armbåge!

  När vi kommer fram till eventet i Örebro så se till att desinfektera händerna omgående innan ni råkar ta i någon eller något. Viruset dör av de flesta fettlösande medel. Det kommer finnas handdesinfektionsmedel i entrén och alla lokaler vi ska vistas i. Förse er med servett/näsduk ifall ni behöver nysa och se till att nys i näsduken som ni sedan kastar.

  Innan eventet genomförde vi en riskanalys, upprättade rutiner tillsammans med Elite Hotels och restaurangen så att vi säkerställde att vi tog bort risken för smitta i möjligaste mån. Kontrollerade rutiner för personal och deras arbetsuppgifter i förväg. Vi såg till att allt var desinfekterat, verkligen allt och att vi även under våra möten löpande desinfektera handtag, bord, utrustning, material med mera.

  Vi lät bli att ta i hand och fysisk kontakt. Alla ledare fick agera med gott exempel. Som ledare vill man gärna ta plats, stå längst fram eller ibland längst bak för att samla ihop alla men även ledare fick stanna hemma om man var minsta sjuk. Vi såg till att det fanns desinfektionsmedel i alla lokaler och tog i rutin att alla våra kollegor använde desinfektionsmedel varje gång vi bytte lokal. Vi arbetade mer i mindre grupper i skilda lokaler istället för storövningar. De som inte kunde medverka fysiskt kunde delta via länk och videokonferens. Tillsammans skapade vi en miljö där vi tryggt kunde verka.

  Så nu är OMT förberett, vi har planerat, diskuterat, riskmitigerat och vet vad vi ska göra. Vi är redo och tänker göra det bästa av läget och möjligheterna som ändå finns.

  Håll Sverige och resten av världen igång! Tough times never last – Though people do!

   

  Dela
  Dela